Aşçılık Programı Öğrencilerimizin Yarışma Sonrası Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Yaşar AYRANCI'ya yapmış oldukları ziyaret

        Alanya Aşçılar ve Turizmciler Derneği tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Altın Kepçe Aşçılık Yarışmasına katılan Yüksekokulumuz öğrencileri bir yarışmadan daha yüzünün akıyla dönmüştür. Öğr. Gör. Yusuf YİĞİT tarafından yarışmaya hazırlanan ekibimiz, Sırbistan, Makedonya, İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, Almanya, Hırvatistan, Güney Kore gibi ülkelerden katılan birbirinden güçlü 16 ekip içinden 2 bronz madalya 5 adet merit ödül alarak yarışmayı başarı ile tamamlamıştır.

           Yüksekokul yarışma ekibi Yöresel Tencere Yemeği kategorisinde Ufukcan Vural’ın yaptığı Datça Domates Soslu Pirzola ve Yasin Karadağ’ın yaptığı Gaziantep Usulü Taskebabı yemekleri ile jüriden tam not alarak 2 bronz madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Uzak Doğu yemekleri kategorisinde Gülbey Eren Binay isimli öğrencimiz Kore Usulü Pilav Eşliğinde Bulgagi yemeği ile 16 yarışmacı içinden merit ödülü alan tek üniversiteli yarışmacı olmuştur. Makarna kategorisinde ise Enes Arslan Erişte yemeği, İlknur Çelebi Domates Soslu El Yapımı Makarna ile merit ödülü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Modern Türk Mutfağı kategorisinde ekibimiz ikide iki yaparak Melih Çelik’in hazırladığı Böğürtlen Sos Eşliğinde Ballı Tavuk ve Aycan Afacan’ın hazırladığı Narlı Pilav Eşliğinde Et Soslu Pirzola yemekleri ile merit ödülü almaya hak kazanmışlardır. Okul olarak toplamda 7 ödül kazanan ekibimiz özellikle Yöresel Tencere Yemeği ve Uzak Doğu Mutfağı kategorilerinde göz doldurmuş ve jüri üyelerinin takdirini kazanmıştır. Öğrencilerimiz birçok ulusal ve uluslar arası şefle iletişim kurarak tecrübelerini arttırmıştır.

 

            Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yaşar AYRANCI yarışma ekibini ve hocalarını kutlayarak öğrencilerin iyi yetişmeleri için bundan sonra da bu tür yarışmalara katılım konusunda gerekli desteğin sağlanacağını belirtmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2015 09:58:38 Okunma Sayısı : 825

Son Duyurular