Denizcilik Söyleşileri II



Milli Yelkenci  Doğa Serhan AKALIN  12.12.2020 saat 18.00'da online denizcilik söyleşilerinde aramızda olacak.

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/4482530189?pwd=Rk5idjlzVXZxVVNaMFduZXVkbVIyZz09

Meeting ID: 448 253 0189
Passcode: Dhg84D


Doğa Serhan AKALIN:
İstanbulda doğan, Girişimci ve sanatçı bir ailenin tek çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. İlköğretim okulunu takiben İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı trompet-piyano bölümünden mezun oldu. Aktif bir spor hayatı olan Doğa Serhan AKALIN, 4 yaşında dönemin en iyi hocalarının görev yaptığı Galatasaray spor kulübü yüzme okuluna yazıldı.6 yaşında yine Galatasaray spor kulübünün yelken şubesine geçti ve o günden beri aktif yelken sporu hayatına devam etti. Galatasaray kulübü adına sayısız yarışa katılıp, milli takımla ülkemizi temsil etti. Sporculuk hayatında göstermiş olduğu başarılar dolayısı ile 2000 yılında 10385 sicil numaralı sporculuktan,  Galatasaray spor kulübü asil kongre üyeliği hakkını kazandı.
 
1996 mezuniyeti takiben İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Orkestrasında ve Organizasyon alanında 4 yıl çalıştı. Aynı zamanda Antalya Devlet Senfoni orkestrasında görev yaptı.
 
2001 yılında yaşamak için Marmaris’i seçen Doğa Serhan AKALIN müzik hayatına nokta koyup tamamen sporcu kimliği ile denizcilik alanında çalışmalara başladı.Marmaris Belediyesi Yelken Kulübünü ayağa kaldırıp sporcular yetiştirdi ve antrenör-yönetici sıfatı ile görev yaptı, Aksaz Deniz ÜS Komutanlığında, Deniz Kuvvetleri komutanlığının emri ile görevdeki subay-astsubay ve onların çocuklarına denizcilik, yelkencilik eğitimleri verdi. Sayısız yetişkin insana açıkdeniz ve denizde yaşam eğitimleri verip deniz üzerinde, kayıtlı 112.000 deniz mili mesafe kat etti. 2009 yılında bölge genç ve çocuklarına daha iyi imkan sağlamak amacı ile Güney Ege Spor Kulübünü kurdu ve halen bu kulübün başkanlığını yürütmektedir.
 
Denizcilik üzerine çalışan bir şirket ile çeşitli iş alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlara ortaklıkları bulunmaktadır. İngilizce, İspanyolca ve orta derecede yunanca konuşabilir.

Son Güncelleme Tarihi : 07.12.2020 11:13 Okunma Sayısı : 803

Son Duyurular