Teknoloji Bağımlılığına Yönelik Farkındalık Yürüyüşümüz

Yüksekokulumuz, teknoloji ba­ğım­lı­lığına yönlik farkındalığı arttırmak amacıyla personel ve öğrencilerimizin yüksek kalıtılmıyla doğa yürüyüşü gerçeklerştirilmiştir. Etkinlik kapsamında Yüksekokulumuz önünden Eski Datça ve Hızırşah Mahallelerine yürünmüş olup Hızırşah Mahallesi'nde kültür evi olarak kullanılmakta olan 19'uncu yüzyıldan kalma tarihi Taksiarhon Kilisesi, ipek dokuma atölyesi ve Anadolu'daki beylikler döneminden kalma 700 yıllık Hızırşah Camisi ziyaret edilmiştir. Datça Belediyesi Hızırşah Kültür Evi görevlisi Arkeolog Okan Özalp tarafından tarihi doku hakkında bilgi verilmiştir.
         Yaklaşık 10 kilometrelik bu parkurda hem teknoloji hemde diğer bütün bağımlılık unsurlarına dikkat çekilmiştir. ''Telefonları kapatıyoruz doğada yürüyoruz'' mottosuyla yapılan bu etkinlikte gençlerin teknolojisiz bir yaşama adapte olabileceği mesajı verilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 02.03.2020 11:11

Son Etkinlikler