Üniversite & İşletme İşbirliği

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu ve Doğuş Holding’e bağlı D-Maris Bay Konaklama İşletmesi arasında ‘D-Campus Project Üniversite – İşletme İşbirliği’ başlığı altında öğrencilere yönelik eğitim-öğretim, staj ve istihdam alanlarını kapsayan proje uygulanmaya başlandı. Proje başlangıcı olarak 11 Aralık 2018 Salı panel tanışma toplantısı düzenlendi. Panel tanışma toplantısında D-Maris Bay İşletmesinin departman yöneticileri, yüksekokulun akademik ve idari kadrosu ve öğrenciler bir araya geldi. Toplantıda öğrencilere insan kaynakları departmanı tarafından farkındalık eğitimi verildi. Ayrıca departman yöneticileri kendilerini tanıtıp işletmenin misyonu ve departmanlarının işlevleri hakkında bilgilendirme yaptı. Sunumlar sonrasında yöneticiler ve öğrenciler arasında soru cevap süreciyle ilk iletişim sağlandı. Panel tanışma toplantısından sonra D-Maris Bay tarafından getirilen yiyecek ve içecekler ikram edildi. İkram sırasında departman yöneticileri ve öğrencilere masa buluşmaları ile ikinci iletişim imkanı verildi. ‘D-Campus Project Üniversite–İşletme İşbirliği’ faaliyetleri bağlamında; Datça MYO Turizm ve Otel İşletme, Aşçılık, Yat ve Marina İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programları müfredatında yer alan mesleki derslere departman yöneticilerinin aktif katılımı sağlanacaktır. Böylece öğrenciler ders kapsamındaki konuları, sektör yöneticilerinin bakış açısı ile öğrenme fırsatı elde edeceklerdir. Proje MYO öğrencilerinin Doğuş Holding’e bağlı turizm işletmelerinde staj yapma, istihdam edilme ve ‘management training’ eğitiminin verilmesi başlıkları üzerinden devam edecektir.

Projenin üniversitelerde turizm ve ilgili ön lisans ve lisans düzeyinde sunulan mesleki eğitim-öğretim süreçlerinde model olması planlanmaktadır. Projenin detaylarının yer aldığı ulusal basında yer alan haber linkleri aşağıda bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi : 12.09.2019 11:24 Okunma Sayısı : 1339