Yüksekokulumuz Öğrencilerinin İzmir Uluslararası Aşçılık Yarışmasındaki Başarıları

BİR AYDA 2 KUPA 25 MADALYA KAZANDILAR

Daha önce Alanya aşçılık yarışmasına katılarak 9 bronz 3 gmüş 1 merit 1 kupa kazanan  Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek okulu öğrencileri, bu sefer de İzmir Uluslararası Aşçılık yarışmasına katılarak toplamda 9 bronz, 3 gümüş , 1 klasman birinciliği kupası kazanmıştır. Bir aylık bir süreçte her iki yarışmadan toplamda 25 madalya ve 2 kupa ile dönen Aşçılık okulu başarılarını sürdürmektedir.Söz konusu yarışmalara öğretim görevlileri Yusuf Yiğit ve Emine Ay Yiğit ‘in koordinatörlüğünde  katılan öğrenciler, son olarak 6-8 Aralık 2018 tarihli İzmir  Uluslar Arası Aşçılık Yarışması’nda şu başarıları elde ettiler; Hilal Sarıal, Ezgi Erbaş ve Ferit Çetinkaya isimli öğrenciler, en yüksek puanlı tabakları sunarak 3 adet gümüş madalya kazanırken.Ömer Deliçay, Tayfur Azbay,İrem Ağaçkıran, Mustafa Şenol, Özge Burgu, Habibe Akdugan  6 adet gümüş madalya, Seren Tayfun, Didem Habibe Kazaklı, Rahime Atasever ise  3 gümüş madalya ve klasman 1 lik kupası kazanmıştır. Toplamda 12 madalya bir adet kupa kazanılmıştır. Söz konusu yarışmada 12 farklı mutfakta birçok farklı otorum düzenlenmiş, ülkemizin önde gelen aşçılık ekipleri ve şefleri yarışmıştır.  Bu büyük organizzasyonda okullarını en iyi şekilde temsil eden öğrenciler, mükemmel bir başarıya imza atarak, Gastronomi Furın kapsamında yeni aşçılık trentlerini izleme fırsatı bulmuştur.

Yarışma sonrası öğrencilerin demo tabaklarının hazırlanasında görev alan, Öğr. Gör. Yusuf Yiğit: “Çok çaba sarf ederek emek verdiklerini ve öğrencileri ile gurur duyduklarını belirtmiş. Ayrıca “aşçılık alanı akademisyenleri Öğr.Gör. Ümit Karadağ, Öğr.Gör.Emine Ay Yiğit ve okul müdürü Doc.Dr.Gökhan Ayazlar’a çok teşekkür ettiklerini” ve “ulaşım konusunda destek olan Datça belediye başkanı sayın Gürsel Uçar ile öğrenci faaliyetlerine ve ilçe tanıtımına önem veren ilçe kaymakamı sayın Mesut Çoban’a da ayrıca teşekkür ettiklerini ifade etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 12.09.2019 11:21:57 Okunma Sayısı : 1425