Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından 17-19 Ekim 2014 tarihlerinde Bursa’ da düzenlenen 12 Ülkeden yaklaşık 1000 yarışmacının katıldığı “1. Uluslararası Bursa Aşçılık Yarışması”nda; DATÇA KAZIM YILMAZ Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı Öğrencileri bireysel ve ekip olarak yarıştıkları dallarda 1 Altın, 12 Gümüş, 8 Bronz Madalya ve 1 Merit alarak büyük bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimiz ayrıca ; “En İyi Üniversite” kategorisinde de 3. olarak kupa almaya hak kazanmış ve birçok üniversiteyi geride bırakmayı başarmışlardır.
Öğretim Görevlisi Yusuf YİĞİT yönetiminde yarışmaya katılan öğrencilerimizden;
Burak KAHYAOĞLU “Yeşil Soslu Tavuk Sarma Yemeği” ile Altın Madalya , “Nar Sosla Somon’un Düeti” Yemeği ile Gümüş Madalya,
Sultan SAÇAK “Sakız Muhallebi Eşliğinde İncir Lokumu” ile Gümüş Madalya, “Tavuk Sebze Çeşnili Şerit Makarna” ile Merit,
Tolga KARADAŞ “ Köy Usulü Domates Dolması” ile Gümüş Madalya , “Osmanlı Bohçaları eşliğinde Saray Sarma” ile Ekip dalında Gümüş Madalya,
Ayşenur YÖNAL “Teşvik-i Çeşidiye” ile Bronz Madalya, “Saray Lokumu” ile Gümüş Madalya,
Utku PAMUKOĞULLARI “Datça Bal ve Bademiyle lezzetlendirilmiş Somon” ile Gümüş Madalya,
Orkun ÇAKIR “Padişah sandalı” ile Bronz Madalya, “Keçi Peynirli Graten” ile ekip dalında Gümüş Madalya,
Bahtiyar SEZEN “ Osmanlı Usulü Sebzeli Mantı” ile Bronz Madalya,
Öznur ŞAHİN “Pastırmalı Sebzeli Kelebek Makarna” ile Bronz Madalya , “Ispanak Soteli Levrek Sarma” ile Gümüş Madalya, “Tavuklu Soğan Dolması” ile Gümüş Madalya
Azime BUSEM “Keçiboynuzu Çeşnili Rakı Soslu Mantı” ile Bronz Madalya , “Domates Soslu Tavuk Sarma” ile grup dalında Gümüş Madalya , “Datça Usulü Bademli Sütlü Tatlı” ile Bronz Madalya , “Fırın Pancarlı Kereviz Püresi Eşliğinde Kuzu Pirzola” ile Bronz Madalya,
İlknur Çelebi “Pazı Yatağında Levrek” ile Gümüş Madalya , “Sebze Çeşnili Erişte” ile ekip dalında Gümüş Madalya , “Osmanlı Usulü Portakallı Tavuk Göğsü” ile Bronz Madalya
kazanmışlardır.
Jüri, Öğrencilerimizin, Dört gümül madalya kazandığı Balık Kategorisinde, Altın Madalya vermemiştir. Dört tabakla katılım yapılan Balık kategorisinde, bütün öğrencilerimiz Gümüş Madalya kazanmışlardır.
Öğrencilerimizi Kutluyor ve Başarılarının Devamını diliyoruz…