Hakkımızda

 

"Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası'na bırakır”
 Strabon


 
         Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosunun teklifi, Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.02.2002 tarihli kararı ile kurulan Yüksekokulumuz; 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında Aşçılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere 3 program ve 98 öğrencisiyle Hayırsever   Kazım YILMAZ  tarafından yaptırılan ve 8 Aralık 2007 tarihinde Üniversitemize devredilen binada faaliyete geçmiştir.
 
Amaç
        Yüksekokulumuz programlarının genel amacı ; mesleki ve teknik eğitim bilgilerini teori ve uygulama bazında öğrenciye aktarmak , mevcut donanım ile mesleki deneyimi artmış ve girişim yeteneğine sahip ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan, dört yarıyıllık eğitim-öğretim sürdüren bir Yüksek Öğretim Kurumudur.
 
Bölümler
Muhasebe ve Vergi Bölümü;
  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları  Programından oluşmaktadır.
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü;  Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programlarından oluşmaktadır.
Ulaştırma Hizmetleri Bölümü: Marina ve Yat  İşletmeciliği Programından oluşmaktadır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında faaliyete geçmiştir.

Yabancı Dil Hazırlık (İsteğe bağlı)
         Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciği Programı öğrencileri, kontenjan dahilinde Muğla Sıtkı Koçman Yabanci Diller Yüksekokulu'nda yabancı dil hazırlık programını almaktadırlar.

Laboratuarlar
        Yüksekokulumuz hizmet binasında; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına ait Bilgisayar Laboratuvarı, Aşçılık Programına ait Mutfak Teknik Derslik, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı için de Servis Teknik Derslik ve Kat Hizmetleri Uygulamalı Teknik Derslik bulunmaktadır.
Fiziki ve Sosyal İmkanlar
        Yüksekokulumuzda öğrencilerimiz için kafeterya ,seminer salonu,kütüphane ,basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.
Staj
        Yüksekokulumuz Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Marina İşletme Programı öğrencileri 60 iş günü , Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri için ise 40 iş günü olarak tamamlamaktadırlar.
 
Hayırseverimiz



Kazım YILMAZ
(Denizli 20 Mart 1930 - Datça 5 Ağustos 2014)
      Denizli’ nin Babadağ ilçesinde dünyaya gelen Kazım YILMAZ İlköğrenimini Denizli, İzmir ve İstanbul’da tamamladı. 1950 yılında askerlik hizmetini yerine getirdikten sonra İstanbul'un Haydar semtinde mahalle bakkallığına başladı. 1953 yılında şimdiki eşi Özcan YILMAZ ile evlenen Kazım YILMAZ'ın bu evlilikten ikisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuğu dünyaya geldi.
        Haydar semtindeki bakkal dükkânını İstanbul'un Fatih ilçesinin At pazarı denen semtinde Bakkal-Kasap olarak sürdüren Kazım YILMAZ bu işlerden edindiği birikimlerle 1963 yılında ufak çapta inşaat işleri ile müteahhitliğe başladı. 1973 yılında İstanbul Aksaray'da sinema salonu yaptı. O yıllarda televizyonların çıkması sinemalara olan ilginin azalmasına neden olduğu için işletmekte olduğu sinemanın altını otopark, üstünü de düğün salonuna çevirdi. Bu düğün salonu ''19 Mayıs düğün salonu '' adı altında halen faaliyetine devam etmektedir. Sonraki yıllarda müteahhitlikle beraber Turizm işine de yönelen Kazım YILMAZ Datça'ya gelerek
 Otel Okey'i inşa edip çalıştırdı.
         Datça'yı çok sevdiği için, 1995 yılında 24 Derslikli Kazım YILMAZ ilköğretim okulunu yaptırıp Millli Eğitime Bağışlayan Kazım YILMAZ;  '' Kendi okulunu kendin yap'' sloganı ile okul yaptırmaya devam ederek 2000 yılında eşi  Özcan YILMAZ'ın adını taşıyan 24 Derslikli Turizm Meslek Lisesini, 2002 yılında 36 Derslikli Yılmazlar İlköğretim Okulunu, 2002 yılında 7. Cumhurbaşkanı Kenan EVREN ile birlikte Özel Kazım YILMAZ lisesini, 2004 yılında 42 Derslikli Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu'nu ve 2010 yılında Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi'ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. 2006 yılında ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağışladığı Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunu ve beraberinde 12 Dairelik Personel Lojmanlarını yaptırarak Datça ilçesinde eğitime büyük katkıda bulundu.
         Kazım YILMAZ Uzun yıllardır tedavi gördüğü hastalığına yenik düşerek 5 Ağustos 2014’te aramızdan ayrıldı.
        Datça'nın Okul Dede Ünvanlı Hayırsever işadamı Merhum Kazım YILMAZ yaptırmış olduğu okullardan dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne de layık görüldü.