3-5 Mayıs 2014 tarihinde Antalya Manavgatta düzenlenen 17 ülkeden 600 yarışmacının katıldığı 1. Uluslararası Akdeniz Aşçılık Şampiyonasında ter döken Aşçılık Programı öğrencilerimiz. 1 gümüş madalya 5 bronz madalya ve 2 merit ile döndüler.
Öğr. Gör. Alper KURNAZ ve Öğr. Gör. Songül KILINÇ yönetiminde yarışmaya katılan öğrencilerimizden :
Balık gençler kategorisinde;
Ozan Ali PELEK "Güneşte kurutulmuş domates ile zenginleştirilmiş nohut yatağında fırın levrek" ile Gümüş Madalya,
En iyi Üniversite kategorisinde;
Metin KOCA, Başlangıç Yemeği dalında : " Zeytinyağlı Kuzu Göbeği Dolması" ile Bronz Madalya,
Rıza CEYLAN, Ana Yemek dalında : "Meyhane Pilavı ve Mevsim Sebzeleri Eşliğinde Kuzu Pirzola" ile Bronz Madalya,
Tuğçe AVCI, Tatlı dalında : "Antep Fıstığına Sarılmış Damla Sakızlı Muhallebi" ile Bronz Madalya,
Modern Türk Mutfağı Kategorisinde;
Burak KESKİN, "Kırmızı Soğanlı Patates Püresi ve Sebze Sote Eşliğinde Kırmızı Biber Soslu Dana Bonfile" ile Bronz Madalya,
Akdeniz Mutfağı Kategorisinde;
Fikret DOĞAN, "Zeytinli Cevizli Köy Eriştesi Eşliğinde Antakya Usulü Pirzola Sarma" ile Bronz Madalya
Tatlı Kategorisinde;
Merve ALKAN, "Datça Balı ve Bademi ile Fırın Sütlaç" ile Merit
Tuğçe AVCI, "Künefe" tatlısı ile Merit
Kazanmışlardır..
Öğrencilerimizi kutluyor ve Başarılarının devamını diliyoruz.