Yüksekokulumuz öğrencileri Altınkep Aşçılar Yarışmasından Türkiye 2.’si olarak döndü

        21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’da yedincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Kep Aşçılar Yarışması’nda “Üniversiteler kategorisinde” okulumuzu temsil eden yarışma ekibimiz, Öğretim Görevlisi Yusuf YİĞİT’İN önderliğinde yarışmaya katılan üniversiteler içerisinden Türkiye ikincisi olarak, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun adını duyurmayı başarmış ve yarışma sonunda toplamda 3 gümüş madalya ve Türkiye 2. liği kupası ile kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştır.Söz konusu uluslar arası yarışmada, birbirinden güçlü 37 üniversite ekibi arasından okulumuzu temsil ederek başarıyı elde eden ekibimiz, bir ilke imza atarak Türkiye’nin en önemli aşçılık yarışmasından da yüzünün akıyla dönmeyi başarmıştır. Daha önceki Uluslararası ‘Bursa Yarışması’ndan’ toplamda 22 madalya, Afyon ‘7 bölge 7 lezzet yarışmasından’ 2 gümüş madalya ile Türkiye 2.liği, Antalya Altın Kep Yarışması’ndan 3 Gümüş madalya ve Türkiye 2.lik kupası ile dönen okulumuz, 3-4 ay gibi kısa bir sürede toplamda 27 madalya 2 kupa 1 Teşekkür Belgesi alarak Aşçılık Programımızın bir dönemdeki toplam ödül sayısını 30’a çıkartmıştır. Altın Kep yarışmasına, 4 ekiple katılan okulumuz, Mert Kaçar, Enes Arslan ve Yasin Karadağ isimli öğrencilerimizin hazırladığı çok özel bir tarifle; “Osmanlı Usulü Safranlı Pilav Eşliğinde, Datça Bademli, Haşhaşlı Levrek Köftesi” yemeğini sunmuş, bu yemekle bütün juri üyelerinden tam not alarak Türkiye 2.liğini okulumuza kazandırmıştır. Ödül sayısının çok kısıtlı olduğu, onlarca ekibin katıldığı ve yiyecek içecek sektöründen yüzlerce sponsorun bulunduğu, Türkiye’nin en önde gelen Antalya Fuar Alanında, yer almanın ve böylesine muhteşem bir başarıyı kısa sürede kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarının kazanılmasında, bize desteklerini eksik etmeyen başta Datça Kaymakamımız Sayın Hamdi ÜNCÜ, Datça Belediye Başkanımız Sayın Şener TOKCAN ve yardımcılarına, Belediye Encümeni Halit ÇIPLAK'a, Datça Otelciler Birliği Başkanımız Sayın Bülent SANCAKTAR'a ve Hüsnünün Yeri Restaurantı İşletmecisi Sayın Taner YAŞYERLİ'ye teşekkürlerimizi sunarız.

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 30.01.2015 09:12:43 Okunma Sayısı : 909

Son Duyurular